Energi och Bergvärme

För dig med vattenburet system är geoenergi (bergvärme) ett självklart alternativ. Geoenergi är ett förnybart, nästan underhållsfritt uppvärmningsalternativ som är billigt och driftsäkert med lång livslängd.  Bergvärme gör också ditt hus mer attraktivt på husmarknaden vilket är positivt om du vill flytta i framtiden. Detta gör att geoenergi är en bra ekonomisk investering!

Jannes Brunnsborring AB borrar brunnen för just ditt energihål. Däremot överlåter vi installationen av värmepumpen till de som är proffs på just den biten. Tillsammans blir vi ett oslagbart team!

Vi arbetar med de flesta VVS-installatörer och kan hänvisa dig till flera för en offert på en totalinstallation (d.v.s. både värmepumpen, borrningen och övrigt arbete).

 

Vill du istället dela upp entreprenaden är du självklart välkommen att göra det också. Då tar vi en första kontakt per telefon där vi samlar in information om vilken sorts anläggning som önskas, borrdjup, markförhållanden, tillgänglighet för våra maskiner, lämplig borrplats och installationsmöjligheter i huset.  Innan borrning och installation av bergvärme påbörjas, behöver du som fastighetsägare tillstånd från kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Ta kontakt med din kommun för att får reda på vad som gäller för just dig! Detta ligger sedan till grund för en offert. När du har tackat ja till vår offert borrar vi din energibrunn.

 

 

Arbetet börjar med att man borrar genom jordlagren ner till fast berg. Stålfoderrören

drivs ner samtidigt med borrningen och bör drivas ner minst 2 meter ner i det fasta berget.

Skarven mellan foderrören och berget tätas till för att förhindra läckage.

Efter det borrar man genom berggrunden tills rätt djup erhållits. Det är detta borrhål

som utgör energibrunnen.

Någon/några dagar efter borrningen monterar vi kollektorsystemet och ordnar

röranslutningar till ditt hus. Slutförandet av installationen inne i huset görs av din

värmepumpsinstallatör.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.